Ga naar hoofdinhoud

Cursus Aandrijftechniek van werktuigkundige systemen

Mikrocentrum begint dit seizoen met een nieuwe cursus binnen het deelgebied aandrijven, regelen en besturen, namelijk Aandrijftechniek van werktuigkundige systemen. Deze cursus verenigt expertise van Tata Steel (het vroegere Hoogovens) en TU Delft.

De cursus wordt gegeven door medewerkers en oud medewerkers van Corus en de TU-Delft die hun uitgebreide ervaring in dit vak hebben ingebracht. De materie in de cursus heeft in het verleden al vele ingenieurs geholpen om tot de juiste oplossingen te komen voor uiteenlopende aandrijvingen in de industrie. Het docententeam heeft de cursus onder handen genomen en aangepast aan de nieuwste inzichten.

Inhoudelijk gezien is het uitgangspunt bij deze cursus het lastproces. Eerst analyseren wát moet worden verwezenlijkt en daarna een geschikte ‘energieomvormer’, motor te selecteren. Daarom wordt in de cursus ook aandacht besteed aan modelvorming en statisch en dynamisch gedrag van de aandrijvingen. De cursus bestaat uit zes dagbijeenkomsten en start op 4 november.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven