Ga naar hoofdinhoud

ContiTech neemt Britse SBS over

ContiTech heeft haar industriële activiteiten in de speciale transportbanden versterkt door de overname van Specialesed Belting Supplies Ltd (SBS) in Thetford. Dit Britse bedrijf met 50 medewerkers is in de markt sinds 1984 en produceert voornamelijk geprofileerde transportbanden zoals Chevron-banden voor het hellend transport van stortgoederen zoals erts, kolen of grind.

“De aankoop van deze onderneming opent nieuwe mogelijkheden voor ons in de groeiende wereldwijde markt van hellende en verticale transporten”, zegt Hans-Jürgen Duensing, business unit manager van de ContiTech Conveyor Belt Group, gevestigd in Northeim Duitsland. “We nemen niet alleen de bedrijfsvoering over maar zijn ook voornemens de productie uit te breiden, met name van de temperatuurbestendige boordbanden.”

Beide partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken. De huidige bedrijfsleider Peter Lord blijft in het bedrijf als brandmanager zo te zorgen voor de continuïteit in de relatie met de klant.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven