Ga naar hoofdinhoud

Conferentie Twents Meesterschap ‘mens en techniek’

Op 20 en 21 januari 2011 vindt op de Universiteit Twente de Conferentie Twents Meesterschap plaats. Deze conferentie is bestemd voor docenten uit voortgezet en hoger onderwijs, decanen, onderzoekers, beleidsmakers en studenten en moet een brug slaan tussen het voortgezet en het hoger onderwijs. Als vervolg op de conferenties van de afgelopen jaren heeft dit jaar de conferentie als thema ‘mens en techniek’.

Waar mens en techniek bij elkaar komen gebeuren spannende dingen. Wat kunnen we door middel van techniek aan de mens verbeteren of herstellen? Of wat is er allemaal mogelijk met nanotechnologie? Waar liggen de grenzen? Wat betekent dit voor mens en maatschappij? De keynote sprekers gaan tijdens de Conferentie Twents Meesterschap op 20 januari op deze en op andere vragen in; zowel vanuit het perspectief wat er kan als het perspectief wat het betekent.

Op de eerste dag staat een scala van ruim 30 workshops op het programma. Veel workshops hebben een link met de Docentenontwikkelteams (DOTs) van de UT. Ze bieden verdieping voor de vakvernieuwingen op school en verbreding voor algemene thema’s als ondernemerschap, stemgebruik, educatieve games en de online leeromgeving. Naast de bekende sciencevakken staan dit jaar ook Maatschappijleer, Economie en Aardrijkskunde op het programma.

De tweede dag van de conferentie, 21 januari, is bestemd voor eerstegraads docenten uit het voortgezet onderwijs. Onderzoekers van de Universiteit Twente praten de docenten bij over de laatste inzichten uit de wetenschap. Dit wordt gedaan door middel van een presentatie of een workshop. Zeer uiteenlopende onderwerpen komen aan bod van nanotechnologie tot corporate governance en van sustainable energy tot de Nederlandse democratie.

De Conferentie Twents Meesterschap wordt op de UT georganiseerd door ELAN, het instituut voor Lerarenopleiding, Wetenschaps- en techniekcommunicatie en Onderwijspraktijk en vier faculteiten van de Universiteit Twente (Construerende Technische Wetenschappen, Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica, Management en Bestuur en Technische Natuurwetenschappen).

Meer informatie over de conferentie vindt u hier.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven