Ga naar hoofdinhoud

Conferentie over trillingen in windturbines

Het VDI Wissensforum houdt in februari voor de vierde keer de conferentie Schwingungen von Windenergieanlagen met als thema het bewaken en reduceren van trillingen in windturbines. Het gaat om zeer dynamische systemen met sterk wisselende belastingen. Trillingen in de aandrijflijn en de mast beïnvloeden continu de levensduur, de werking en de betrouwbaarheid van elke installatie. Omdat de trillingen in de windturbines niet volledig kunnen worden opgeheven, staat de vraag, hoe deze trillingen kunnen worden gedetecteerd en gereduceerd.

Van 19 tot en met 20 februari 2013 bespreken betrokken uit de windenergiebranche in Bremen de eisen, die worden gesteld aan een moderne windturbine. De turbine-assen staan opgesteld tot een hoogte van 150 m en moeten bestand zijn tegen de condities op de Noordzee.

Programma
Producenten, toeleveranciers, gebruikers en onderzoekers spreken onder meer over regelsystemen die de belastingen kunnen reduceren. Andere gespreksonderwerpen zijn het balanceren van rotorbladen (waardoor de levensduur stijgt) en methoden om de resterende levensduur van een windturbine vast te stellend. Bovendien staat op het programma, hoe pulsvormige stopcycli inwerken op mast- en funderingstrillingen.


Op de vierde VDI-Wissensforum conferentie ‘Schwingungen von Windenergieanlagen’ spreken deskundigen in Bremen over eisen aan moderne installaties (Foto: VDI Wissensforum / Prüftechnik Condition Monitoring).

Tot slot wordt gesproken over de aanpassingen van de planetaire aandrijving en over het meten en valideren van waarden op de gondelsysteem proefstand met betrekking tot de toekomstige procedures voor certificering.
Het volledig programma vindt u op de website van de conferentie, waar u zich ook kunt aanmelden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven