Branche nieuws

Conditiebewaking en conditie gebaseerd onderhoud

Hoe kunnen bedrijven hun onderhoudsproces efficiënter maken om zo de nadelen van traditionele onderhoudssystemen zoals preventief en correctief onderhoud te beperken? In samenwerking met Dutch Institute World Class Maintenance en DB Asset Services organiseert het Mikrocentrum een themabijeenkomst over conditiegebaseerd onderhouden en bewaken.

Nadelen van traditionele onderhoudsprocessen zijn onder meer

  • het vervangen van dure onderdelen die nog niet versleten zijn
  • het onnodig stilleggen van dure productiemachines of productielijnen
  • verhoogde kans op zogeheten sleutel- of opstartkosten
  • onnodige inzet van onderhoudstechnici.

Bij Condition Based Maintenance wordt de conditie van een machine en haar slijtdelen met behulp van metingen in kaart gebracht. Door een juiste analyse van de meetdata kan het falen van de machine tijdig worden voorspeld en/of onderhoudsintervallen worden verlengd.

Themabijeenkomst
Tijdens de themabijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijkheden en voordelen van Condition Based Maintenance op installaties en bedrijfsvoeringen. De invalshoeken zijn divers: van de financiële tot en met de technische kant, van praktijk tot theorie.

De bijeenkomst vindt plaats op 19 september in het Mikrocentrum in Eindhoven. Deelnemers van het High Tech Platform betalen 245 euro (excl. BTW), niet-deelnemers moeten per persoon 295 euro (excl. BTW) bijdragen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven