Ga naar hoofdinhoud

Complete productielijn voor ROVC

ROVC breidt zijn practicum uit met een volledig geauto-matiseerde productielijn van 35 m. Ook heeft ROVC de opleidingen binnen de Industriële Automatisering vernieuwd. De opleidingen richten zich op installaties uitgerust met het Profinet netwerk.

In productieprocessen zijn bussystemen en het industriële ethernet niet meer weg te denken. ROVC biedt zowel kennis en ervaring op het gebied van Profibus als Profinet. Cursisten krijgen informatie over bussystemen en ethernet in zijn algemeenheid, waarna de genoemde bussystemen (opbouw, principewerking, storing zoeken) worden toegelicht. Met het 35 m lange order- en picksysteem kunnen cursisten de opgedane kennis direct in de praktijk brengen.

“Aan bedrijven in de industrie worden steeds zwaardere eisen gesteld op het gebied van kwaliteit, kwantiteit en het beheersen van productieprocessen”, aldus Nico van Leeuwen, Hoofd training en opleiding bij ROVC. “Industriële automatisering biedt mogelijkheden om aan de doelstellingen van bedrijven te voldoen.

Het is daarbij belangrijk dat werknemers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Er komen steeds meer installaties die uitgerust zijn met het Profinet netwerk en daarmee ontstaat er ook meer vraag naar opleidingen op dit gebied.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven