Ga naar hoofdinhoud

Combi-opleiding ROVC en Koning Willem I College

ROVC in Ede en het Koning Willem I College te ’s-Hertogenbosch zijn een samenwerkingsverband aangegaan, waardoor laatstgenoemde (ROC) vanaf nu de MBO-2 opleiding Monteur koudetechniek aan kan bieden met een uitbreiding op het gebied van elektrotechniek. ROVC verzorgt een ‘pluspakket’ binnen deze opleiding, bestaande uit Elektrisch schakelen en NEN 3140 Voldoend Onderricht Persoon.

Binnen de koudetechniek krijgen monteurs regelmatig te maken met andere technieken, zoals elektrotechniek. Voor een allround monteur is kennis van elektrotechniek dan ook onmisbaar. Door de uitbreiding van de MBO-opleiding monteur koudetechniek ontstaat er veel tijdwinst aangezien de toekomstige monteurs niet nog apart een opleiding Elektrotechniek hoeven te volgen. Daarnaast hebben bedrijven en cursisten het voordeel dat er slechts één inschrijving bij het Koning Willem I College gedaan hoeft te worden.

Het theoriedeel van het pluspakket van de opleiding wordt verzorgd in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast volgen de leerlingen twee praktijkdagen in het practicum van ROVC te Ede. Hier gaan zij actief aan de slag met elektrotechniek.

Win-win
Het Koning Willem I College signaleert binnen het bedrijfsleven een behoefte aan een combinatie van kennis van koudetechniek en elektrotechniek. Dit kon het onderwijsinstituut vóór de samenwerking met ROVC nog niet aanbieden. Door binnen de bestaande MBO-opleiding Monteur koudetechniek een koppeling te maken met elektrotechniek, speelt de school in op deze behoefte en zorgt ze voor een betere aansluiting van het opleidingsaanbod op de vraag van het bedrijfsleven.

De technische opleidingen van ROVC richten zich op volwassenen. Binnen het reguliere onderwijs is het Koning Willem I College een aanbieder van technische opleidingen voor voornamelijk jongeren. Met het huidige tekort aan technici zit het bedrijfsleven te springen om jonge allround technici. ROVC werkt daarom graag samen met het Koning Willem I College aan een goed opleidingsniveau van technici. De vorm van samenwerken die nu is gevonden, biedt perspectieven voor de toekomst en mogelijkheden voor andere ROC’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven