Ga naar hoofdinhoud

Collectieve veldbusvereniging voor alle netwerken

Tijdens de Industriële Week zal de sectie ‘Industrial Network Solutions’ binnen brancheorganisatie Feda zich voor het eerst presenteren aan Feda-leden en de pers. De doelstelling is om te fungeren als primaire orga-nisatie voor alle gangbare industriële automatiserings-netwerken in Nederland. Hiermee kan de organisatie een oplossing bieden voor de onoverzichtelijke hoeveelheid aan verschillende veldbusvereni-gingen en -organisaties die op dit moment bestaat.

Er is een groot aantal gangbare industriële netwerken in Nederland in ge-bruik waaronder AS-Interface, CAN, Profibus, Ethernet/IP, Profinet, HART, IO-Link en Foundation Fieldbus. In veel gevallen is voor ieder netwerk een aparte vereniging in het leven geroepen. Bedrijven die met verschillende netwerken te maken hebben, zijn vaak lid van alle bijbehorende vereni-gingen, betalen veel contributie en horen bij het bezoeken van de ver-schillende bijeenkomsten voor een deel dezelfde informatie.

Industrial Network Solutions

Die versplintering van verenigingen kan efficiënter. Dat bedachten behalve Booma (Procentec) ook André Braakman (Feda). Samen met Jaap Westen-eng (Endress + Hauser), John van Leeuwen (SPIE) en Cor van der Graaf (Harting) ontwikkelden zij daarom een sectie binnen Feda die alle gangbare industriële netwerken gaat vertegenwoordigen.

Hiermee willen zij de kennisoverdracht met betrekking tot industriële net-werken in het algemeen centraliseren en hierdoor efficiënter maken. Daar-naast richt de aandacht zich op het standaardiseren en organiseren van trainingen/opleidingen en audits. Tot slot zijn er flinke stappen te nemen ten aanzien van het verspreiden van informatie over industriële netwerken middels diverse vormen van documentatie.

Booma, voorzitter van Industrial Network Solutions: “In onze benadering gaat het proces van de eindgebruikers altijd voor en zijn wij het perfecte toegangspunt voor organisaties die projecten uit te besteden hebben. Hierbij willen we ons ook graag gaan richten op niet-industriële markten zoals we-genbouw en utiliteit maar ook de kassenbouw en theaters. Dat biedt voor-delen voor ons allemaal. Verder willen we graag de competenties en technologieën van onze leden uitstralen én streven we naar een ‘onze vereniging’ gevoel’.”

In november van start

Tijdens een perscafé op de stand van Feda zullen tijdens de Industriële Week de doelstellingen van Industrial Network Solutions aan zowel Feda leden als de pers worden toegelicht. De officiële start van de Industrial Network Solu-tions staat gepland op 5 november. Tijdens deze leden-vergadering zijn alle Feda-leden welkom en hoopt de organisatie op medewerking van alle verenigingen op het gebied van industriële net-werken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven