Branche nieuws

Cofely en Bel Leerdammer (onderdeel van de Franse Bel Group) hebben een vijftien-jarige overeenkomst gesloten voor de exploitatie van alle utilities en locatie-gebonden installaties. Bel Leerdammer verlegt daarmee de functionaliteit en beschikbaarheid van deze installaties naar Cofely. Doelstelling is om een substantiële energiebesparing te genereren. Het contract vertegenwoordigt een waarde van ruim tien miljoen euro.

Bel Leerdammer produceert, ontwikkelt en verpakt merkkazen en kaasproducten van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf beschikt over een innovatiecentrum in Schoonrewoerd en productielocaties in Schoonrewoerd, Dalfsen en Wageningen. Op de locatie Schoonrewoerd wordt Cofely verantwoordelijk voor de productieproces ondersteunende installaties zoals de stoomvoorziening, warmte, koeling, perslucht, ijswater, noodstroom-voorziening en daarnaast ook de locatiegebonden installaties. Cofely waarborgt zo de opbrengst van de installatie en de beschikbaarheid en levensduur van systemen, wat essentiële onderdelen zijn voor de bedrijfsvoering.

Cofely verricht ook risicoanalyses om de kans op storingen of uitval te minimaliseren. Ook duurzaamheid speelt in deze overeenkomst een belangrijke rol. De dienstverlener zorgt voor de meest efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen in energiemanagement. Bij elke installatie worden energiemeters geplaatst en de consumptie permanent uitgelezen. Daarnaast zullen door efficiënt onderhoud de installaties energiezuiniger gaan draaien. Jaarlijks wordt de energiebalans opgemaakt.

Managen van risico’s

De overeenkomst past in het streven van Bel Leerdammer om op een duurzame en innovatieve manier hoogwaardige merkkazen op de markt te brengen. Cofely ondersteunt het bedrijf bij het realiseren van deze doelstellingen door de inzet van technologische oplossingen. Aan het eind van het contract zorgt Cofely er zelfs voor dat de technische staat van de installaties op tenminste het zelfde niveau is als aan het begin van de contractperiode.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven