Ga naar hoofdinhoud

Cofely plaatst laadpalen voor ANWB

Cofely gaat in de komende jaren voor de ANWB laadpalen voor elektrische voertuigen plaatsen. Beide partijen hebben een overeenkomst ondertekend, waarbij Cofely niet alleen verantwoordelijk is voor de plaatsing, maar ook voor het onderhoud en het bedenken van duurzame technische oplossingen. De ANWB gaf in 2011 al het startsein voor de plaatsing van elektrische laadpunten in de Randstad en zet nu een nieuwe stap in het stimuleren van elektrisch vervoer voor consumenten en haar zakelijke klanten.

Cofely, Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu, tekende dit jaar eerder een overeenkomst met de gemeente Rotterdam voor de plaatsing van 1.000 laadpunten. De overeenkomst met de ANWB markeert een nieuwe mijlpaal in haar missie Nederland, met het stimuleren van elektrisch vervoer, duurzamer te maken.

Introductie versnellen
Het aantal elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen zit duidelijk in de lift. Ditzelfde geldt voor het aantal oplaadpunten. In Nederland rijden naar schatting 4.000 ‘full-electric’ en plug-in hybride voertuigen en zijn ongeveer 5.000 oplaadpunten beschikbaar. De behoefte aan een uitbreiding van deze infrastructuur neemt echter toe. Zo zal Nederland over tien jaar naar verwachting zo’n 250.000 elektrische voertuigen tellen.

De ANWB wil de introductie van deze vervoersvorm versnellen en faciliteren. ANWB levert de laadpunten en heeft Cofely gecontracteerd voor de plaatsing en het onderhoud van alle laadpunten. Voor de installatie en het onderhoud werkt Cofely samen met EV Box, dat door ANWB is ingeschakeld voor de fabricage van de laadpalen.

Stimuleren van duurzame mobiliteit
“We zijn erg blij met deze overeenkomst met de ANWB, die voor Cofely van groot strategisch belang is. Cofely is ver vooruit in duurzame technologie en dat willen we op deze manier onderstrepen. We gaan niet alleen zorgen voor goede technische oplossingen, maar ook voor oplossingen die voor de ANWB en haar klanten écht verschil maken. Zoals laadunits waarvan het verbruik via internet of een iPhone uit te lezen is, maar op verzoek ook CO2-neutrale mobiliteitsoplossingen.

Op de langere termijn denken wij aan de integratie van elektrische voertuigen in smart-grids. Op dat moment is de elektrische auto een energiedrager, die de in het voertuig aanwezige stroomvoorraad via een smart grid teruglevert aan het net”, vertelt Frans van den Boorn van Cofely. “Met het leveren van laadoplossingen geeft de ANWB invulling aan het stimuleren van duurzame mobiliteit. Wij delen deze ambitie en hebben er alle vertrouwen in dat we hieraan een waardevolle bijdrage kunnen leveren.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven