Ga naar hoofdinhoud

CIC versterkt hightech-netwerk regio

High Tech Campus Eindhoven en het Mikrocentrum zijn een nieuw initiatief gestart dat het netwerk tussen industrie- en R&D-partijen verdergaand moet versterken: Campus Industry Connection (CIC). Het nieuwe initiatief is een uitbreiding op reeds bestaande netwerken op en rondom High Tech Campus Eindhoven. Het moet onder-linge verbanden beter zicht-baar en contacten laagdrempelig maken en onderlinge samen-werking aanjagen.

CIC kan bogen op ruime ervaring (organisatie van succesvolle Special Interest Group-bijeenkomsten in 2011) en wordt ondersteund door tal van partijen in de hightech sector zoals Philips Innovation Services, Holst Centre, Solliance, Chemelot Campus, Gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, Kamer van Koophandel Brabant en RedesignMe.

Evaluatie van de bijeenkomsten toonde aan dat het samenbrengen van diverse partijen en (technische) disciplines de snelheid en kwaliteit van innovatie stimuleert. Een goed netwerk ontbrak echter en daarom biedt CIC binnen vijf vakgebieden deze netwerkfunctie aan.

CIC zet in op absolute kwaliteit bij het samenbrengen van technici uit R&D-omgevingen en industrie. Bij het organiseren van bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken hanteert Campus Industry Connection een beproefde formule: focus op een specifiek vakgebied, inhoudelijk sterke en actuele presentaties, een link met High Tech Campus Eindhoven, aantrekkelijke netwerkmogelijkheden én een praktische tijd (15.00 – 18.00 uur).

Bijeenkomsten
Behalve met fysieke ontmoetingen wil CIC de interactie tussen leden ondersteunen via een online community. Deze community richt zich op vijf domeinen: materiaaltechnologie, microsysteemtechnologie, biotechnologie, health technology en zonnetechnologie. Elke deelnemer kan gebruik maken van een praktische online omgeving om vakinhoudelijk/technisch op de hoogte te blijven, contact te leggen en kennis te delen.

De CIC-netwerkbijeenkomsten vinden plaats in Conference Center The Strip op High Tech Campus Eindhoven. 11 september gaat het over materiaaltechnologie, 24 oktober 2012 over microsysteemtechnologie, 1 november 2012 over biotechnologie, 15 november 2012 over health technology en 24 januari 2013 over zonnetechnologie.

Technici kunnen zich gemakkelijk en gratis aansluiten via de site van het CIC.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven