Branche nieuws

Tegen de aanhoudende economische onrust in zal de wereldmarkt voor mechanical seals naar verwachting op de lange termijn in alle grote eindgebruikersindustrieën in een gestaag tempo doorgroeien. De blijvende klandizie in de olie-en gas-, chemische en farmaceutische industrie en het toenemend gebruik van pompen en compressoren in de opkomende BRIC-economieën komen de markt ten goede.

Volgens een nieuwe analyse van Frost & Sullivan, Global Mechanical Seals Market, zal de markt groeien van een omzet van iets meer dan 2 miljard dollar in 2012 naar 2,7 miljard dollar in 2015. Naar verwachting zal de groeiende markt in als Brazilië, Rusland, India en China (BRIC) in het huidige economische klimaat een belangrijke motor voor de groei zijn.

De markten in Noord-Amerika en West-Europa bereiken een niveau van verzadiging, waardoor de focus naar verwachting zal verschuiven naar after sales service en productverbetering. Bestaande Europese normen voor energie-efficiëntie en terugwinning hebben de verantwoordelijk bij pompleveranciers neergelegd om steeds nieuwe productfuncties te introduceren.

Richtlijnen
De Europese Unie heeft ook strikte richtlijnen met betrekking tot emissies van vluchtige stoffen via lekken in apparatuur. In Amerika eist vereisen emissienormen van het Environmental Protection Agency (EPA) specifieke werkmethoden voor lekdetectie en reparatie van apparatuur.

Fabrikanten in deze regio’s moeten daarom hun product betrouwbaarheid, functionaliteit en levensduur verbeteren. De vraag in deze verzadigde regionale markten zal moeten worden gebaseerd op een platform van innovatieve ontwerpen, verbeterde pomp- en motorefficiëntie, betere prijs/prestatie-verhouding en snelle after-sales service.

Bedreigingen en kansen
Een van de belangrijkste bedreigingen voor de groei van de markt is de verdere acceptatie van pompen magnetisch aangedreven pompen die geen afdichting nodig hebben. Olie- en gas-, chemische en petrochemische industrie eisen dat mechanische asafdichtingen met standaard compatibel zijn API 682. De naleving van deze standaard vereist echter aanzienlijke R&D-investeringen, die regionale afdichtingsfabrikanten niet kunnen opbrengen.

Het verhogen van de klanttevredenheid vormt een belangrijke uitdaging voor pompfabrikanten. Eindgebruikers verwachten niet alleen tijdige levering van een kwalitatief hoogwaardig product, maar ook een reeks van aanvullende diensten.

Wie geïnteresseerd is in meer informatie over dit onderzoek, kan een e-mail sturen naar Julia Nikishkina van het bureau.

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteemParker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen. De… Lees verder →

 • Reesink Agrifac Canada

  Royal Reesink breidt de aanwezigheid in Canada uit

  Royal Reesink heeft ook een groothandel voor de distributie van Europese landbouwmachines in Canada waaronder het Nederlandse AgrifacDrie jaar na het betreden van de Canadese markt groeien de activiteiten van Royal Reesink snel. Bovendien werkt Reesink aan een ambitieus groeipad. Naast groei in de landbouw… Lees verder →

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied. Thuiswerken is voor velen… Lees verder →

 • supply chain

  Problemen supply chain zorgen voor tonnen schade bij bedrijven

  Wereldwijd stagneert de productie door een crisis geteisterde supply chain (foto: Pexels, Tom Fisk)Sinds begin 2020 zijn supply chains over de hele wereld steeds onstabieler en kwetsbaarder geworden. Levering van essentiële componenten zoals microchips of individuele grondstoffen haperde en diverse bedrijven lijden onder de gevolgen.… Lees verder →

 • Nord Universal IE3

  NORD Universal-motor voldoet aan nieuwe Ecodesign-regels

  De Universal-motor is gecertificeerd volgens alle gebruikelijke standaarden en daarom wereldwijd inzetbaarDe nieuwe Ecodesign-regels in Verordening (EU) 2019/1781 stellen per 1 juli 2021 strengere eisen aan de energie-efficiëntie van elektromotoren en toerentalregelingen. Hierdoor wordt het gebruik van IE3-motoren in aanvullende vermogensgebieden niet alleen economisch aantrekkelijker,… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven