Ga naar hoofdinhoud

Brammer partner van Freudenberg

Freudenberg, producent van afdichtingen met merknamen als Simrit, Simmering en Merkel, werkt nu ook in Nederland samen met Brammer. Laatstgenoemde is in Europa de grootste leve-rancier van producten voor het onderhoud van machines en apparaten aan de industrie, met meer dan 300 vestigingen verdeeld over zestien landen in Europa.

Behalve lagers, snaren, ketting, gereedschap en chemicaliën zijn afdich-tingen een belangrijk onderdeel van het assortiment. Elders werken Brammer en Freudenberg al jaren samen, in Nederland is het nu ook zover.

Brammer Nederland en de zeventien lokale Brammer Servicecenters functioneren nu als officieel ‘approved’ Simrit partner. Het Freudenberg Simrit assortiment omvat oliekeerringen, O-ringen en een breed scala afdichtingen voor pneumatiek en hydrauliek.

De producten van Freudenberg werden tot nu toe gedistibrueerd door Eriks in Alkmaar, en dat blijft zo. Dit bedrijf is Preferred Distributor van Simrit met de volledige fabrikantenondersteuning die daarbij hoort. Eriks heeft twee ervaren sales engineers van Simrit in de Benelux ter ondersteuning van het productenpakket.

Afdichtingen
De afdichtingen worden in alle takken van de industrie toegepast. Voor een aantal industrietakken ontwikkelt en produceert Freudenberg speciale afdichtingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de staal- en de papierindustrie. Voor de voedingsmiddelen-, dranken en procesindustrie is zelfs een gespecialiseerde onderneming binnen de Freudenberg groep verantwoordelijk (Freudenberg Process Seals GmbH). Deze ontwikkelt en levert oplossingen voor bijvoorbeeld brouwerijen, de melkindustrie, chocoladefabrieken, fruitverwerkende bedrijven, ijsproducenten enzovoort.

De Brammer Technische Afdeling in Haarlem biedt, in nauwe samenwerking met de applicatiespecialisten van Freudenberg, oplossingen voor afdich-tingsvraagstukken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven