Ga naar hoofdinhoud

Boge rekent op verdere groei in 2011

Boge Kompressoren boekte in 2010 een cumulatieve omzet van 90 miljoen euro, een groei van 12,5 % ten opzichte van het voorgaande jaar. Voor 2011 streeft het bedrijf wederom naar een verdere tweecijferige groei van de omzet. In de eerste drie maanden van het lopende boekjaar heeft het bedrijf een sterke opleving van de markt ervaren, wat de verwachtingen rechtvaardigt.

Net als in het voorgaande jaar steeg het aandeel van de omzet uit export. Van de cumulatieve omzet werd 40% in Duitsland (in 2009: 42 procent) behaald en 60% in andere landen (in 2009: 58 procent). De in 1907 opgerichte onderneming telt 550 personeelsleden van het personeel, waarvan 370 op het hoofdkantoor in Bielefeld en 50 in de fabriek in Shanghai.

Het familiebedrijf is wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan tachtig landen. In 2010 zijn vestigingen in Australië en India en een verkoopkantoor in Mexico geopend. Medio 2011 volgt een vestiging in Linz (Oostenrijk) en zijn nog meer lokale vestigingen buiten Duitsland gepland. In Nederland heeft het bedrijf een vestiging in Amersfoort.

Groen voor groei
Net als veel collega-concurrenten zet het bedrijf in op het ‘groener’ maken van fabrieken en installaties. Behalve de verkoop van zuiniger moderne persluchtsystemen biedt Boge ook aanpassing van oudere compressoren aan, investeringen die voor klanten vaak al na een korte periode lonend zijn.

In 2010 introduceerde het bedrijf onder meer de C-serie schroefcompressor, die af fabriek is voorzien van een warmtewisselaar voor warmteterugwinning. In de loop van dit jaar zullen de meeste van Boge compressoren worden voorzien van klasse IE3 elektromotoren.

Voor alle toepassingen die dat vereisen biedt het bedrijf efficiënte en olievrije persluchtsystemen, onder meer met de nieuwe olievrije schroefcompressoren van de SO-serie (110 kW tot 355 kW) en de S40-2 Bluekat met geïntegreerde frequentieomvormer. Het bedrijf verwacht ook een hoog groeipotentieel van intelligente besturingen en bewaking van data, zoals met de Airtelligence controller of de Airstatus-tool voor bewaking op afstand als iPhone app.

Slechts twee jaar na de voltooiing van nieuwe faciliteiten voor de productie en logistiek, investeert het bedrijf opnieuw in de productie door de bouw van een nieuwe bewerkingscentrum. Bij de vraag ‘make or buy’ kiest het bedrijf meer en meer voor ‘maken’ om de hoogste kwaliteit en flexibiliteit te waarborgen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven