Ga naar hoofdinhoud

Bod Sumitomo op Hansen Transmissions

Hansen Transmissions, leverancier van tandwiel-kasten, heeft vandaag aangekondigd dat het een eenzijdig overnamebod heeft ontvangen voor zijn industriële tandwielkasten-divisie Hansen Industrial Transmissions (HIT). Sumitomo Heavy Industries (Sumitomo HI) heeft een bruto bedrag van 75 miljoen Euro over voor de voorgestelde transactie. Het managementteam en de Raad van Bestuur van Hansen hebben de voorgestelde transactie in detail bestudeerd en zijn ervan overtuigd dat het een goede gelegenheid biedt voor zowel de industriële als de windenergiedivisie.

Hansen Transmissions erkent dat er een verschil is in de marktdynamiek tussen de divisies Wind en Industrie, die respectievelijk 84% en 16% van de groepsomzet vertegenwoordigden in boekjaar 2010. De voorgestelde transactie is een logische volgende stap waarbij Hansen Transmissions en HIT hun volle potentieel kunnen realiseren.

Door deze voorgestelde transactie zal Hansen Transmissions zijn toekomstige strategie volledig op windenergie richten. Het management en de Raad van Bestuur van de Groep zijn ervan overtuigd dat dit de juiste strategische keuze is die zal leiden tot een sterker en nog meer gefocuste positie in een sector die belangrijke groeiperspectieven biedt op langere termijn.

Sumitomo Heavy Industries
Sumitomo HI is een ideale partner voor HIT door zijn strategische visie, maar ook door de complementariteit van zowel zijn producten als zijn geografische positie. Sumitomo HI is een wereldleider in tandwielkasten voor industriële toepassingen en de voorgestelde transactie zal resulteren in een sterkere positie, zowel in Europa als wereldwijd. Sumitomo HI haalt een belangrijk voordeel uit HIT’s leidende positie in Europa, Zuid-Afrika en Australië.

Samen zullen beide bedrijven een significant potentieel hebben om hun aanwezigheid uit te breiden in belangrijke markten zoals de Verenigde Staten, Azië, Brazilië en het Verenigde Koninkrijk. HIT’s productiecapaciteit in Europa, wereldwijde klantenbasis, technologische know-how en R&D mogelijkheden zullen Sumitomo HI’s aanbod aanzienlijk versterken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven