Ga naar hoofdinhoud

Binder opent Nederlands verkoopkantoor

Op 1 mei is de Nederlandse vestiging van Franz Binder GmbH & Co. Elektrische Bauelemente KG officieel van start gegaan. Wilfried Snelting leidt het nieuwe verkoopkantoor en zal zich – samen met de twee officiële Nederlandse distributeurs Isolectra en Intronics – richten op het vergroten van de naamsbekendheid in de Nederlandse markt en het vergroten van de omzet.

Het Duitse familiebedrijf Binder is opgericht in 1960. Het is ontwikkelaar, producent en leverancier van voornamelijk ronde connectoren die wereldwijd worden geleverd via handelaren en distributeurs die specia-listische kennis hebben van connectoren en hun toepassingen. Tien jaar geleden is het bedrijf begonnen met het opzetten van eigen verkoop-kantoren in andere landen. In China en de Verenigde Staten werden productie-locaties ingericht voor het bedienen van de lokale markt.

Eigen taal, eigen markten
Snelting: “Het belangrijkste doel van een eigen verkoopkantoor is het vergroten van de naamsbekendheid en het verhogen van de omzet in samenwerking met de distributeurs. Vooral dat laatste is belangrijk; het is níet de bedoeling ‘klanten af te nemen’ van deze distributeurs, maar hen juist te ondersteunen. In de praktijk zullen zij vanaf 1 mei zaken doen met het verkoopkantoor in Nederland in plaats van het Duitse moederbedrijf.”

Door een eigen verkoopkantoor kan Binder onder eigen naam op Neder-landse beurzen staan en beurzen bezoeken. Verder kan de vestiging zich specifiek richten op puur Nederlandse markten zoals de tuinbouw of de regio. Het familiebedrijf investeert veel in onderzoek en ontwikkeling en heeft de flexibiliteit om samen met klanten specifieke connectoren te ontwikkelen. Het Duitse bedrijf houdt een grote voorraad connectoren op voorraad en werkt aan een stabiel productportfolio.

Binder Nederland is gevestigd Spieringweg 603 J, 2141EB Vijfhuizen (NH) en bereikbaar via telefoon (023) 5747046. Elektronisch vindt u het bedrijf via www.binder-connector.nl en info@binder-connector.nl.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven