Ga naar hoofdinhoud

Bèta/techniek centraal tijdens Girlsday 2011

Tijdens Girlsday 2011 op donderdag 14 april staat Nederland in het teken van meisjes en bèta/techniek. VHTO organiseert dan het jaarlijkse evenement Girlsday: een dag waarop veel bedrijven en onder-zoeksinstellingen op het terrein van bèta en techniek hun deuren openstellen voor duizenden meisjes in de leeftijd van 10-15 jaar.

VHTO is het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, dat zich inzet om meer meisjes en vrouwen in Nederland te interesseren voor een opleiding en beroep in bèta, techniek en ict. Ook spant VHTO zich in om vrouwen op de arbeidsmarkt in deze branches te behouden. Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt en president van de KNAW Robbert Dijkgraaf geven om middernacht – in de nacht van woensdag 13 april op donderdag 14 april – samen met Amsterdamse basisschoolmeisjes het officiële startsein voor Girlsday 2011.

Deze feestelijke kick-off in het Anton Pannekoek Observatorium (sterren-koepels) van de Universiteit van Amsterdam is de start van activiteiten die door het hele land plaatsvinden om meisjes al op jonge leeftijd enthousiast te maken voor een opleiding en beroep bèta, techniek en ict.

Deelnemers aan Girlsday 2011 zijn onder meer Actemium (foto), Akzo Nobel, ASML, CofelyHollander Techniek, Hoopman Machines, IHC Merwede, NedTrain, Philips, Prorail, Scania, Tatasteel, Urenco en Vanderlande Industries.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven