Ga naar hoofdinhoud

Beste jaar ooit voor ContiTech

ContiTech heeft na een moeilijk jaar 2009 in het jaar 2010 de beste resultaten in de geschiedenis van de groep geboekt. Aan de positieve ontwikkeling van de resultaten van het bedrijf hebben verschillende factoren bijgedragen, maar ContiTech profiteerde als toeleverancier met name van het snelle herstel van de mondiale automarkt.

De omzet steeg van ongeveer 2,4 miljard euro tot ongeveer 3,1 miljard euro, een stijging van 29 %. Het bedrijfsresultaat (EBIT) verbeterde van 169 miljoen euro naar 370 miljoen euro, een stijging van 119 %. Het rendement op de omzet steeg van 7 % in 2009 naar 11,9 % vorig jaar. Gecorrigeerd voor bijzondere baten en lasten steeg de EBIT van 242 miljoen euro tot 397 miljoen euro (+ 64 %), het rendement van 10,1 % tot 12,9 %. Ook het aantal medewerkers kende een positieve ontwikkeling: van ongeveer 22.000 aan het begin van 2010 tot ongeveer 26.000 mensen nu.

Groene technologie
De focus van het concern uit Hannover ligt op nieuwe technologie voor innovatieve toepassingen in bestaande markten, met name de auto-industrie en duurzame energie. Het concern heeft ‘Green Value Engineering’ als strategisch zwaartepunt van nieuwe producten aangewezen. Met haar kennis wil in rubber- en kunststoftechnologie wil men toegevoegde waarde aan zowel klanten als het milieu bieden.

In dit kader past de nieuwe productfamilie Acella Eco voor het interieur van dochter Benecke-Kaliko. Alle producten uit deze familie zijn huidvriendelijk, worden milieuvriendelijk geproduceerd (50% komt uit duurzame bronnen) en voldoet aan strenge allergie-eisen.

Samen met een spin-off van de universiteit van Kassel ontwikkelde het huis een flexibel waterreservoir die ook in moeilijk toegankelijke ruimten past zodat ook bestaande gebouwen kunnen profiteren van zonne-energiesys-temen.

Belangrijk voor de industriële markt is een nieuwe generatie riemen, die met name verbruiksgoederenindustrie interessante toepassingen industriële. Om aan aan de groeiende vraag naar ‘groene’ riemen te voldoen, heeft het concern zelfs zijn productiecapaciteit uitgebreid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven