Ga naar hoofdinhoud

Beste jaar ooit voor ContiTech

Technologiebedrijf ContiTech, een van de vijf divisies van Continental, realiseerde het afgelopen fiscale jaar een omzet van 3,6 miljard euro en dat was een stijging van 16 % van opzichte van het voorafgaande jaar. Hiermee behaalde de onderneming wederom het beste resultaat in de geschiedenis van het bedrijf. Dat had zijn ook weerslag op het aantal medewerkers. Wereldwijd vonden circa 1.400 nieuwe werknemers een nieuwe baan bij ContiTech, waarvan 430 alleen al in Duitsland.

In het afgelopen fiscale jaar behaalde ContiTech een omzet van circa 3,6 miljard euro. Dat betekent een stijging van 16% ten opzichte van de tot 3,1 miljard euro vorig jaar. Ook het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg, van 370 miljoen euro tot 417 miljoen euro, ofwel 13%. Het rendement op de omzet bedroeg 11,6%. Gecorrigeerd voor bijzondere baten en lasten steeg de EBIT met 12,4% van 397 miljoen euro tot 446 miljoen euro. De belangrijkste markt voor ContiTech is nog steeds West-Europa inclusief Duitsland (62%).

Wereldwijd viel bij alle activiteiten een stijging te noteren. Ten opzichte van het fiscale jaar 2010 steeg het aandeel van de industrie en vervanging in de automobielmarkt het afgelopen jaar van 46% tot 47%. Het aandeel eerste levering aan de automobielindustrie bedraagt 53%. ContiTech richt zijn verdere groei op de industriële activiteiten; hier voorziet men de belangrijkste markten in de nabije en verdere toekomst.

De gestegen omzet had een positief effect op het aantal werknemers. Dit aantal steeg van 25.850 vorig jaar tot 27.250 in 2011. ContiTech creërde in Duitsland 430 nieuwe banen, in Azië 360, in Amerika 340 en in Oost-Europa 300.

China
China, dit jaar partnerland op de Hannover Messe, is al meer dan dertig jaar eren van de belangrijkste markten van het Duitse concern. Thans telt het daar tien vestigingen en biedt werkgelegenheid aan meer dan 2200 medewerkers. Met een omzet van 220 miljoen euro is bijna de helft van alle Aziatische activiteiten in China gegenereerd.

ContiTech wil haar groei daar voortzetten, wat onder meer blijkt uit uitbreiding van de ‘centres of excellence’ om de lokale technologieaanbod te verbreden. Het bedrijf streeft naar volledig Chinese management teams en bekijkt regelmatig acquisitiemogelijkheden om de toegang tot deze markt te verbeteren. Doel is verdubbeling van de huidige omzet op middellange termijn.

Mobiliteit
De toenemende verstedelijking maakt van mobiliteit een wereldwijd mega-probleem. ContiTechziet hier een taak voor zich weggeled. Als ontwikkelingspartner voor stadstransportsystemen, maar ook voor fabrikanten van onderdelen voor de gehele voertuigindustrie is de onderneming intensief bezig met op de toekomst gerichte mobiliteitsconcepten om het leven van bewoners in de megasteden te helpen.

Op de Hannover Messe, waar deze cijfers werden gepresenteerd, toonde ContiTech onder meer diverse mobiliteitsconcepten voor stedelijk vervoer.  Tot het leveringsprogramma behoren onder meer balgcilinders (foto), compensatoren, transportbanden, afdichtingen, trillingsisolatoren, slangen, aandrijfriemen, membranen en halffabrikaten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven