Ga naar hoofdinhoud

Berner overschrijdt het miljard

In het boekjaar 2011/12 (dat eindigde op 31 maart 2011) heeft de Berner-groep de 1 miljard omzetgrens over-schreden. Zowel de onder-delen Berner, Caramba als BTI vertoonden groei. Ondanks de negatieve ontwikkelingen in Zuid-Europa lagen de resultaten van de groep slechts iets beneden de verwachtingen. De totale netto-omzet steeg met 8,0 %.

Met 9.000 medewerkers houdt de Berner-zich bezig met verkoop van componenten in de bouw, automotive en industrie. Een andere kerncompe-tentie is de ontwikkeling, productie en marketing van gespecialiseerde technische chemicaliën. De groep telt zestig bedrijven in 25 landen.

De Berner-groep heeft in alle business units groei ervaren. De totale netto-omzet steeg met 8,5 % naar 1029 miljoen euro. De moeilijke economische omstandigheden in Spanje, Portugal en Italië hebben de positieve ontwik-keling getemperd. Hier heeft de groep een daling van de verkoopcijfers moeten accepteren. Toch heeft de onderneming de belangrijkste doelstelling behaald, namelijk het overschrijden van de 1 miljard omzetgrens.

Ondanks de aanhoudende moeilijke economische situatie, met name in Zuid-Europa, streeft de Berner-groep naar aanhoudende groei. De groep is voornemens om 300 extra medewerkers aan te nemen.

Overname
Om de dynamische groei in Europa verder te vergroten, deed de groep in het afgelopen boekjaar zijn grootste overname tot nu toe: de aankoop van Barnes Distribution Europe. Dit bedrijf met de divisies Kent, BD Services en Toolcom Supplies behaalde met 550 medewerkers in negen Europese landen een netto-omzet van ongeveer 80 miljoen euro.

Deze overname is opgenomen in de resultaten binnen het boekjaar 2011/12 met ingang van 1 januari 2012. Zonder deze overname realiseerde de groep een groei van 6,4 %. Kent, verkooporganisatie voor chemicaliën, wordt geïntegreerd in Caramba. BD Services en Toolcom Supplies zullen deel uit maken van Berner.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven