Ga naar hoofdinhoud

Beoogd nieuwe voorzitter FME

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink wordt per 15 november aanstaande de nieuwe voorzitter/algemeen directeur van FME. Het bestuur van de Vereniging FME-CWM heeft vandaag besloten de ondernemend politica als opvolger voor Jan Kamminga voor te dragen aan de Algemene Leden-vergadering, die op 14 november formeel beslist over haar benoeming.

Ineke Dezentjé Hamming (56) heeft een grote staat van dienst op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. De afgelopen acht jaar was zij lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Zij beheerde onder andere de porte-feuilles belastingen, pensioenen, export en handelspolitiek. Daarvoor was zij 25 jaar werkzaam in het bedrijfsleven, onder meer als algemeen directeur bij het Rotterdam Port Promotion Council en bij Van Leeuwen Buizen Groep. Ook is zij onder andere commissaris van Zeeland Seaports.

Dezentjé zegt over haar voorgenomen benoeming: “Ik zie er enorm naar uit de belangen van deze veelzijdige organisatie te gaan behartigen. Veel van mijn werkervarin g uit het verleden komt samen in deze functie. Ik voel mij vereerd dat FME mij de juiste persoon acht om dit de komende jaren op mij te nemen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven