Ga naar hoofdinhoud

Benelux-organisatie Fieldbus Foundation

De Fieldbus Foundation heeft een nieuwe Fieldbus Foun-dation Benelux organisatie opgericht. Deze zal het be-wustzijn en acceptatie van de Foundation-technologie in de Benelux promoten en een scala van activiteiten ont-wikkelen voor de eindge-bruiker zoals training, technische support, beurs-deelnames en seminars.

De Benelux organisatie is formeel gestart tijdens de eerste ledenvergade-ring op 18 januari. De organisatie neemt alle activiteiten, verantwoorde-lijkheden en leden over van de voormalige Fieldbus Foundation Nederland. De bestuursleden van de voormalige Fieldbus Foundation Nederland zullen hun functie voortzetten binnen de Benelux organisatie en worden versterkt met enkele Belgische leden.

Met ondersteuning van de internationale organisaties zal de FFBenelux organisatie een belangrijke rol spelen in het promoten van de belangrijkste proposities van de Foundation-technologie, zoals integriteit, ‘business intelligence’ en open integratie van informatie bij proces- en productie-bedrijven.

Leden
Tot de leden behoren onder meer ABB, Akzo, Nobel, BP, Electromach, Emerson Process Management, Endress+Hauser, Flowserve, Honeywell, Invensys, Moore Industries, MTL Instruments, Pepperl+Fuchs, SPIE Controlec, Stahl, Turck en Yokogawa. De organisatie omvat hiermee zowel leveranciers als system integrators als eindgebruikers.

Verder is onderwijsinstituut STC Group lid. Deze heeft in Brielle een trainingscentrum (de Oefenfabriek)opgebouwd voor procesbesturing en -automatisering (foto). Het is wereldwijd een van de eerste opleidingscentra die Fieldbus trainingen aanbiedt die zijn gecertificeerd onder het ‘Foundation Certified Training program (FCTP)’. Dit programma verzorgd uniforme opleidingsstandaards voor Fieldbus opleidingen wereldwijd en definieert het aanvaardbare niveau van het onderwijs voor studenten van de technologie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven