Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfsleven ontsluit kennis voor onderwijs

FME-CWM, de ondernemers-organisatie voor de technologische industrie, ontsluit tientallen technische voorlichtingspublicaties voor het onderwijs. Deze zogenaamde “VM Publicaties” zijn oorspronkelijk ontwikkeld om de praktijkgerichte kennis uit innovatie- en ontwikkeltrajecten bij bedrijven en kennisinstellingen te verspreiden in het bedrijfsleven. In samenwerking met partner en medeoprichter Hogeschool Utrecht, wordt deze kennis nu via de HBO Kennisbank, gratis aan het onderwijs ter beschikking gesteld.

De publicaties hebben betrekking op verbindings- en productietechnologieën en zij worden door veel technici van bedrijven gebruikt. De praktische kennis kan nu ook door techniekdocenten van hogescholen en andere onderwijsinstellingen worden toegepast. Het onderwijs kan de bestanden gratis downloaden via www.hbo-kennisbank.nl.

Hogeschool Utrecht gaat als grootleverancier mede zorg dragen voor het onderhoud van de publicaties, op basis van het gebruik in het hoger beroepsonderwijs (hbo).

De publicaties zijn tot stand gekomen met ondersteuning van de overheid. Vandaar dat FME de publicaties heeft overgedragen aan publieke kennisinstellingen. De HBO-raad heeft in 2009 de “Berlin Declaration on Open Access” ondertekend waarmee zij zich inzet om alle kennis in het publieke domein vrij toegankelijk te maken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven