Ga naar hoofdinhoud

Beckhoff stapt in productie servomotoren

Beckhoff Automation brengt al motoren op de markt, die men bij derden op specifi-catie laat maken. Eind vol-gend jaar komt het bedrijf echter met servomotoren op de markt die volledig in eigen huis zijn ontwikkeld én worden geproduceerd. Hiertoe heeft Beckhoff een meerderheidsbelang in de nieuwe onderneming Fertig Motors.

Het leveringsprogramma van het merk uit Verl (bij Bielefeld) omvat IPC’s, I/O, motion en automatisering. De activiteiten op het gebied van motion wordt strategisch verder uitgebouwd met servoversterkers, servoklemmen en eigen servomotoren. Op middellange termijn wil de onderneming 25% van haar omzet uit motion halen. In samenwerking met Fertig Motors in Markt-heidenfeld (bij Würzburg) ontwikkelt Beckhoff hiertoe nieuwe servomotoren, die speciaal zijn afgestemd op de op PC’s en EtherCAT gebaseerde besturingstechniek van het huis.

Fertig Motors
Fertig Motors GmbH is in maart 2010 opgericht als joint venture van Beckhoff en Erwin Fertig. Laatstgenoemde is de grondlegger van Elau, eveneens gevestigd in Marktheidenfeld, dat hij in 2005 verkocht aan Schneider Electric. Fertig heeft een team van vijftien in de aandrijftechniek ervaren ontwikkelaars tot zijn beschikking, die de nieuwe onderneming gereed moeten maken voor de serieproductie van servomotoren eind 2011.

Doel van Fertig Motors is de ontwikkeling van servomotoren van de nieuwste generatie: dynamisch, energetisch efficiënt en betaalbaar. Alle motoren zullen ‚Made in Germany’ zijn, verzekerden Erwin Fertig en Hans Beckhoff, CEO van Beckhoff Automation tijdens een persconferntie van Beckhoff tijdens SPS/IPC/Drives in Neurenberg. Op basis van de nieuwe productlijnen wil Beckhoff in de toekomst ook applicatiespecifieke motoren ontwikkelen en produceren.

De bestaande standaard servomotorseries AM2000, AM3000 (foto) en AM3500 blijven nog jaren leverbaar en zullen zelfs nog verder worden uitgebouwd.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven