Ga naar hoofdinhoud

BDR Thermea en Viessmann samen in micro-wkk

BDR Thermea Group (moederbedrijf van onder meer Remeha) en Viessmann Holding International hebben hun aandelenkapitaal in Microgen Engine Corporation Holding (MEC) vergroot tot ieder 42,1%. De overige circa 15% aandelen blijven in handen van bestaande aandeel-houders uit de verwarmingsindus-trie. De overeenkomst is goedge-keurd door de mededingingsauto-riteiten.

MEC’s hoofdactiviteit is de ontwikkeling en productie van gasgestookte Stirling motoren (foto). Deze motoren worden vooral toegepast bij micro-warmte-krachtkoppeling (micro-wkk), waarbij naast warmte ook elektriciteit wordt geproduceerd. Remeha heeft de technologie toegepast in haar eVita HRe-ketel, die tot 1 kW elektriciteit kan opwekken. De eVita functioneert als een soort ‘privé-energiecentrale’ en wekt warmte en stroom op voor eigen gebruik en eventuele teruglevering aan het elektriciteitsnet.

Met de vergroting van het aandeel in MEC toont BDR Thermea vertrouwen in deze technologie. Na vele jaren van ontwikkeling en intensief testen vindt de groep dit het moment om micro-wkk toepassingen gebaseerd op Stirling motortechnologie in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in de markt te zetten. De groep is overtuigd van het belang van micro-wkk technologie voor de verwarmingsindustrie.

De overeenkomst stelt MEC in staat om in een groeiende markt voldoende Stirling-motoren te leveren en daarmee bij te dragen aan het verdere succes van de groep.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven