Ga naar hoofdinhoud

Baumüller en SKF samen in spindelonderhoud

De reparatieafdeling van Baumüller en de spindelser-vicedienst van SKF hebben begin augustus hun krachten gebundeld tot een onder-houdsteam voor spindelser-vice. Beide partijen gaan in de toekomst gezamenlijk dienstverlening voor com-plete gereedschapmachines aanbieden. Ook wordt uit-breiding van de samenwer-king op andere gebieden gepland.

Slijtage van machinespindels kan leiden tot een slechte productiekwaliteit of zelfs tot stilstand van de machine. Alleen assen repareren is niet voldoende. Om de volledige capaciteit te realiseren, moet de gehele machine in goede staat zijn en optimaal afgestemd op de gereviseerde spindel. Om dit te realiseren hebben de twee serviceafdelingen hun kerncompetenties gebun-deld in een complete reeks van dienstverlening. Op deze manier willen ze klanten aan een optimale kwaliteit van hun productie helpen.

Beide partners hanteren dezelfde filosofie. Ze bieden bieden niet alleen eenvoudige reparaties aan, maar leggen de nadruk op de analyse van mogelijke oorzaken van uitvallen, om waar mogelijk optimalisaties uit te voeren en terugkerende problemen te voorkomen.

Door de expertise van SKF te integreren in het eigen portfolio verwacht Baumüller in de toekomst werktuigmachines op uitgebreide schaal te kunnen onderhouden. Het huis biedt daarmee een one-stop service vanaf het onderhoud van elektromotoren, aandrijvingen, elektronica en besturingen tot en met het optimaliseren van de as. Het gezamenlijke doel van beide partijen is een hogere beschikbaarheid bij de klanten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven