Ga naar hoofdinhoud

Baumer IVO honderd jaar

Tellers, opnemers en encoders zijn onmisbare bestanddelen in de huidige automatiseringstechniek. Baumer IVO, dat heeft bij-gedragen aan deze ontwik-keling, viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan. Vandaag de dag horen de specialisten voor tellers en opnemers van het vroegere Irion & Vosseler bij de wereldwijd opererende Baumer Group en houden ze zich behalve met componenten bezig met de integratie van veldbus- en Ethernet-interfaces.

Op 1 juli 1910 lieten Christian Irion en Johannes Vosseler onder de naam Irion & Vosseler, Zählwerke und Apparatebauanstalt, Schwenningen a.N. hun handelsmaatschappij in het handelsregister inschrijven. Na een tiental jaren ontstond uit Irion & Vosseler eerst IVO en vele jaren later Baumer IVO. Vandaag de dag hoort de onderneming als onderdeel in het product-segment Motion Control tot de wereldwijd opererende Baumer Group en kan ze dankzij een omvangrijke scala aan producten de toekomst met vertrou-wen tegemoet zien.

Van tellers tot interfaces
Tellers, snelheidsmeters en opnemers vervullen tegenwoordig technisch veeleisende taken en doorstaan zelfs de zwaarste belastingen. Het huidige Baumer IVO heeft daar in honderd jaar aan bijgedragen.

Tot het tellerprogramma horen zowel mechanische uitvoeringen als elek-tronische controllers, die complexe besturingsfuncties kunnen overnemen. Het daaraan gekoppelde programma van sensoren loopt van een eenvou-dige incrementele encoder tot aan multiturn absolute encoders zonder tandwieloverbrengingen. De onderneming is met name gespecialiseerd in de integratie van veldbus- en Ethernet-interfaces.

Een synthese voor beide technieken vormen de spindelpositioneersystemen voor het verstellen van de maatvoering bij houtbewerking-, druk- en ver-pakkingsmachines. Deze systemen kunnen worden aangepast aan ver-schillende automatiseringsniveaus. Baumer IVO wordt in Nederland verte-genwoordigd door Adparts.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven