Ga naar hoofdinhoud

Bauer opent assemblagecenter in China

Eén van de oudste fabrikanten van motorreductoren ter wereld, Bauer Gear Motors, kondigt de opening van zijn eerste assemblagecenter in China aan. In tegenstelling tot andere ondernemingen, is Bauer niet op zoek naar lage loon- en productiekosten en verhuizen dus noch de ontwerpafdeling noch de productie naar China. Doel is om de Bauer motorreductoren snel beschikbaar te maken voor lokaal producerende klanten en aldus op efficiënte wijze ten dienst te staan van de industriële groei in de regio.

Dhr. Jens Gabel, Vice President Global Sales en R&D vanuit het Bauer hoofdkwartier in Esslingen nabij Stuttgart: “Dit is één van de grote voordelen, om deel uit te maken van de Altra groep van wereldwijd opererende bedrijven actief in de aandrijftechniek. Dankzij dit grootschalig assemblage- en distributiecentrum in China, kunnen we onze groeiplannen sneller realiseren en onze leveringstermijnen verkorten. We zitten dan immers dicht bij sommige van onze voornaamste OEM-klanten, die op de Chinese groeimarkt zijn afgekomen”.

Bauer Global standard
De doelstelling is om in China volgens de ‘Bauer Global standard’ te gaan produceren, in eerste instantie voor de lokale Chinese markt en later eventueel voor de hele Aziatische markt. Bauer is een wereldspeler en het assemblagecenter in China betekent lagere kosten voor de klanten die ook in China produceren. Vracht-, administratiekosten en importheffingen komen allemaal boven op de verkoopprijs wanneer producten naar China worden verzonden. Dankzij lokale assemblage gaan die kosten drastisch omlaag.

Lokale toelevering
Bauer produceert wereldwijd volgens een hoge kwaliteitsnorm, die ook geldt voor tandwielkastonderdelen. De lagers worden bijvoorbeeld maar bij vijf goedgekeurde leveranciers ingekocht en dat blijft ook nu zo. Lokale inkoop van bijvoorbeeld keerringen en smeermiddelen zal geleidelijk worden uitgebouwd, maar alleen bij goedgekeurde leveranciers. Onderdelen als assen en behuizingen kunnen eveneens lokaal worden geproduceerd, maar uitsluitend na goedkeuring door de engineering afdeling in Duitsland. Dit is essentieel voor de handhaving van de Bauer merkwaarden zoals de hoge kwaliteit, topprestaties en betrouwbaarheid.

Groeikansen
“De groeikansen in China zijn te mooi om te laten liggen en we kunnen heel wat van onze wereldwijde doelstellingen halen door in deze regio uit te breiden. Door een cruciale rol in de “value chain” van onze klanten te spelen, houden we ook onze eigen “value chain” in stand. Misschien groeien we in de toekomst door op de plaatselijke markt, maar als OEM-leverancier zijn we vooral gericht op het leveren van op maat gemaakte motorreductoren aan grote machinebouwers, eerder dan op de verkoop van kant en klare units met weinig of geen flexibiliteit in hun design; dat laten we over aan andere fabrikanten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven