Ga naar hoofdinhoud

Award-winnaars Techni-Show en ESEF bekend

Gisteravond zijn in Jaarbeurs Utrecht zijn de winnaars van de Techni-Show Innovatie Awards 2012 en de ESEF Awards 2012 bekend ge-maakt. Ook de winnaar van de Made in Holland Award is tijdens de feestelijke uit-reiking bekend gemaakt. Alle winnaars, genomineerden en inzendingen zijn tot en met 16 maart te bewonderen in Jaarbeurs Utrecht.

Bij de Techni-Show ging het platina naar het HSM 400 ULP bewerkings-centrum met ITM van GF AgieCharmilles. Renishaw werd winnaar van de gouden plak voor de Equator meetopstelling met parallelkinematische structuur. Zilver was er voor de HD-1003 ATC NT afkantpers met auto-matische gereedschapswisselaar van Amada. De publieksprijs is gewonnen door Valk Welding met de 3D Free Shape Welding Solution.

Safan won de Made in Holland Award 2012 met de Safan Eye operator hulp. Afkantbankoperators krijgen hiermee instructies op bijvoorbeeld het plaatwerkstuk zelf of op de bril (‘augmented reality’) geprojecteerd.

     
Prijzen waren er onder meer voor Renishaw met de Equator meetopstelling (links) en Van Hoof Groep met een productiemethode voor het slijpen van vertandingen uit vol materiaal.

ESEF Awards
Bij van de ESEF Awards 2012 won de Commonrail diesel verstuivertrekker (foto boven) van Smits Machine Fabriek in de categorie ‘Engineering & Design’. VDL Parree en Pezy Product Innovation zijn de winnaars in de categorie ‘Innovatieve materiaaltoepassingen’ met hun Quinny Yezz buggy. Ook de publieksprijs ging naar VDL Parree en Pezy Product Innovation met dit product. Van Hoof Groep was ‘Best Supplier’ met een productiemethode voor het slijpen van vertandingen uit vol materiaal.

De Commonrail dieselverstuivertrekker (mooi woord voor Scrabble trou-wens) is een mechanisch systeem om dieselverstuivers, inclusief elektro-nische componenten, onbeschadigd uit een cilinderkop te verwijderen. Wanneer dit product succesvol in de markt wordt gezet, gaat dat de consument een interessante kostenbesparing opleveren, aldus de jury.

Van Eijk Transmissie, onderdeel van de Van Hoof groep, is gespecia-liseerd in de productie van technisch hoogwaardige aandrijfcomponenten, zoals tandwielen, tandheugels en tandriemwielen. Omdat geen speciale tandwielafwikkelfrezen meer nodig zijn, kan het bedrijf snel op de klantvraag anticiperen, zodat klanten sneller over prototypes kunnen beschikken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven