Branche nieuws

Automatiseren in de agro en food

Op 6 maart 2013 organiseert Mikrocentrum de themamiddag Automatiseren in de Agro & Food. Tijdens deze bijeenkomst delen experts en eindgebruikers van best-in-class bedrijven uit de agrarische en voedingsmiddelen sector hun kennis over onderwerpen als flexibiliteit, traceability en terugverdientijd.

De agrarische en voedingsmiddelensector vormt een essentieel en prominent onderdeel in de Nederlandse economie en is goed voor bijna 10% van de Nederlandse economie en werkgelegenheid. De sector heeft echter ook te kampen met de stijgende loonkosten en de alsmaar groeiende vraag naar voedsel.

  • Automatisering speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Maar hoe moet je efficiënt en flexibel (manarm) produceren? Tijdens de themadag komen de volgende onderwerpen ter sprake:
  • flexibiliteit: Machines moeten steeds sneller (modulair) omgebouwd kunnen worden om andere producten te maken.
  • traceability/voedselveiligheid: Het traceren van producten is enorm belangrijk
  • terugverdientijd / arbeidskrachten: Manarm produceren is een belangrijk middel om de concurrentie met lage lonen landen aan te kunnen gaan. In deze sector zijn echter nog veel bedrijven die bijvoorbeeld handmatig sorteren. Behalve financiële voordelen biedt automatisering echter ook kwaliteitsverbetering, vermindering van fouten en hogere klanttevredenheid.

Locatie
Het evenement zal plaatsvinden bij Anthura in Bleiswijk (foto). Dit bedrijf veredelt en vermeerdert Anthuriums en orchideeën voor zowel pot- als snijcultuur. Voor deze gelegenheid zal het bedrijf zijn deuren openen voor een kijkje achter de schermen.

Deelnemers aan het High Tech Platform betalen € 245 (excl. BTW), niet-deelnemers € 295 euro (excl. BTW). Tijdens de bijeenkomst zijn er ook table top presentaties van enkele bedrijven uit de robotica,vision, industriële automatisering en aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven