Ga naar hoofdinhoud

Autodesk investeert in mobiele markt

Autodesk, leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft een definitieve overeen-komst getekend voor de overname van Socialcam voor circa $ 60 miljoen. Socialcam is een populaire applicatie en service voor het opnemen, bewerken en delen van mobiele social video’s die gelanceerd is in 2011. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden.

Mobile computing, de cloud en social media veranderen en verbeteren de manier waarop mensen projecten ontwerpen, realiseren en creëren. Video is een ideaal medium voor zowel professionals als consumenten om hun ontwerpideeën te communiceren en te delen.

Dit waren voor Autodesk de redenen om Socialcam toe te voegen aan het groeiend portfolio van toepassingen, diensten en community’s voor digitale kunst, ontwerp en fabricage, home design en entertainment.

Smartphone en web based
Socialcam is een smartphone applicatie en web based service om video’s vast te leggen, te bewerken en te delen. Het is een van de populairste mobiele video-apps in de iOS App Store en op de Android-markt, met meer dan 16 miljoen downloads sinds de lancering in 2011.

Met producten, zoals Pixlr, SketchBook en 123D stimuleert Autodesk creativiteit bij miljoenen mensen over de hele wereld door deze technologie voor iedereen toegankelijk te maken. Autodesk zal voorrang geven aan de ondersteuning van de bestaande Socialcam-community.

Verder investeert het softwarehuis in het uitbreiden van het platform en het ontwikkelen van verschillende tools voor de Socialcam-gebruikers. Autodesk is ook van plan het Socialcam-platform te gebruiken om technologie voor professionele film- en videomakers toegankelijk te maken voor een breder publiek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven