Ga naar hoofdinhoud

Atlas Copco Rental investeert in energiezuinige huurvloot

Atlas Copco Rental heeft ruim 10 miljoen euro geïnvesteerd in haar Europese huurvloot van stroomaggregaten en perslucht-compressoren. Een belangrijk onderdeel van deze investering is de lancering van de PTS 1600 IIIB, een 100% olievrije perslucht-compressoren met schroeftechnologie. Met de PTS 1600 IIIB helpt Atlas Copco Rental actief mee aan het verlagen van de ecologische footprint in de markt.

Deze mobiele compressor met dieselmotor voldoet namelijk aan die nieuwe strengere emissienormen EU stage IIIB en EPA Tier4A. Normen waaraan ook mobiele compressoren en stroomgeneratoren moeten voldoen. Het doel van deze nieuwe normering is het verlagen van de uitstoot van roetdeeltjes (-90%) en stikstofoxide NOx (-50%).

Energiezuinige functionaliteiten
De PTS 1600 IIIB kenmerkt zich door een krachtige dieselmotor met nabehandelingssysteem voor rookgasuitlaat en door een innovatief, verbruiksvriendelijk besturingssysteem. Verder kan de compressor het persluchtnet op afstand bewaken, heeft het een geïntegreerde auto start-stop-functionaliteit en kan de warmteontwikkeling van de compressor recupereren. In combinatie met de nieuwe adsorptie persluchtdrogers van Atlas Copco Rental scheelt dit aanzienlijk op de energiefactuur.

Naast de huurvloot van dieselcompressoren is er ook geïnvesteerd in elektrische 100% olievrije turbocompressoren met een volumedebiet tot 11.000m³/u per unit, nieuwe energiezuinige stroomaggregaten, stikstofgeneratoren en persluchtdrogers. 


 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven