Ga naar hoofdinhoud

Atlas Copco neemt Italiaanse compressorproducent over

Atlas Copco heeft een akkoord bereikt over de overname van FIAC, een Italiaanse compressorproducent van zuigercompressoren en aanverwante persluchtproducten. Het bedrijf is gevestigd in Bologna en heeft ongeveer 400 medewerkers in dienst.

FIAC voert een breed assortiment aan zuigercompressoren, luchtbehandelings-apparatuur en onderdelen die via een eigen verkoopnetwerk worden afgezet. De compressorfabrikant is opgericht in 1977 en beschikt over productie-eenheden in Italië, China en Brazilië. Verkoop vindt plaats in meer dan 110 landen. In 2014 bedroeg de omzet van het bedrijf zo’n 70 miljoen euro.

Zuigercompressoren

“FIAC staat bekend om zijn persluchtproducten van hoge kwaliteit. Deze acquisitie zal ons productenaanbod en onze expertise, specifiek in zuigercompressoren, versterken”, aldus Nico Delvaux, President van Atlas Copco’s business area Compressor Technique. “We voegen een nieuw sterk merk toe aan ons portfolio.”

FIAC-compressoren worden gebruikt door een grote verscheidenheid aan industriële en professionele afnemers, waaronder kleine en middelgrote bedrijven, van autoherstel-  tot productiebedrijven. De acquisitie is onderhevig aan regelgeving en toestemming, de verwachting is dat in de loop van het eerste kwartaal de overname kan worden afgerond. Partijen zijn overeengekomen geen informatie te verstrekken over de aankoopprijs.

Nadat de overname is afgerond zal FIAC deel uitmaken van de nieuw op te richten  divisie ‘Professional Air’ binnen de business area Compressor Technique van Atlas Copco. Informatie over FIAC is te vinden op de website.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven