Ga naar hoofdinhoud

Atlas Copco koopt Cirmac

Atlas Copco Nederland heeft Cirmac International gekocht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in installaties voor biogasopwerking tot duurzame energie en gasbehandelingssystemen voor de olie-, gas- en chemische industrie. Met deze acquisitie vergroot het Zweedse concern zijn aanbod op het vlak van duurzame oplossingen.

Cirmac ontwerpt, bouwt, verkoopt en verleent service op installaties die biogas opwerken tot aardgaskwaliteit. Het opgewerkte biogas, ook wel groen gas of biomethaan genoemd, is een duurzame vorm van hernieuwbare energie. Het kan worden geleverd aan het aardgasnetwerk of als autobrandstof dienen. Het bedrijf bouwt bovendien systemen voor gaszuivering en stikstofproductie voor de olie-, gas- en (petro-)chemische industrie.

Cirmac is opgericht in 1979 en heeft zijn hoofdkantoor in Apeldoorn. Het bedrijf heeft 42 medewerkers en realiseerde in 2009 een omzet van 14 miljoen euro. Cirmac gaat deel uitmaken van Atlas Copco’s divisie Oil-free Air binnen de business area Compressor Technique.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven