Ga naar hoofdinhoud

Atlas Copco 140 jaar jong

Atlas Copco viert vandaag zijn 140-jarig bestaan. In de 170 landen waar het bedrijf aanwezig is, wordt dit jubileum gevierd met tal van festiviteiten. De Nederlandse vestiging (die zelf dit jaar 100 jaar bestaat) viert in Zwijndrecht het jubileum met alle medewerkers van de verschillende lokale vestigingen. Tijdens de feestelijk bijeenkomst ontvangt het personeel onder meer een jubileumboek met de historie van de groep.

Voor de Nederlandse zakenrelaties worden dit jaar vier speciale regiobijeenkomsten georganiseerd die in het teken staan van innovatie. Tijdens de regiobijeenkomsten worden workshops gegeven over duurzame productieoplossingen die door klanten van Atlas Copco zijn gerealiseerd.

Ook het 140-jarig jubileum is een mooie gelegenheid om de relatie met de klanten te verdiepen, bedrijfswaarden te vertalen naar dagelijkse werkzaamheden en synergiën met klanten te behalen

Het is ook hét moment om met de medewerkers terug te kijken op de geschiedenis, maar ook om vooruit te kijken. Een van de belangrijkste doelen van de onderneming is om de energie-efficiëntie van de klanten continu te verbeteren.

Mijlpalen
Een podcast met een bijzondere audio-geschiedenis van de multinational is te downloaden via de website. Op deze site vindt u ook een e-book van een aantal belangrijke mijlpalen uit de afgelopen 140 jaar.

Slechts enkele voorbeelden zijn de eerste lichtgewicht rotsboorapparatuur en de eerste transportabele compressor (beide in 1905),’s werelds eerste in serie geproduceerde hydraulische sloophamers (1966) en ergonomisch en energiearm gereedschap. De foto toont een van de eerste door een dieselmotor aangedreven compressoren.

Atlas Copco was vaak betrokken bij grote projecten, zoals de Mont Blanc-tunnel (jaren vijftig en zestig), onder de Frans-Italiaanse grens in de vijftiger en zestiger jaren de grootste snelwegtunnel. In 1980 werd een dinosaurussoort vernoemd naar het bedrijf genoemd, de Atlascopcosaurus Lourdsi, als blijk van waardering voor de ter beschikking gestelde apparatuur en ondersteuning bij het blootleggen van het skelet in Australië.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven