Ga naar hoofdinhoud

ATB in Chinese handen

Het Chinese bedrijf Wolong Holdings heeft bijna 98% van de Oostenrijkse motorenfabrikant ATB gekocht nadat de vorige eigenaar A-Tec Industries in financiële moeilijkheden was geraakt. Wolong, producent van elektromotoren, omvormers, accu’s en elektrische scooters, zegt dat het van plan is om de Europese productievestigingen te behouden. De bedoeling is om een Europees R&D centrum op te richten om productontwikkelingen te versnellen en om ontwikkelingsactiviteiten tussen China en Europa te coördineren.

A-Tec Industries kwam in de problemen omdat een andere dochteronderneming, Austrian Energy & Environment (AE&E) producent van elektriciteit en milieutechnologie, failliet was gegaan. Pogingen van A-Tec om zichzelf te herstructureren en nieuwe investeerders te vinden waren zonder succes, de gedwongen verkoop van ATB was een feit.
 
Christian Schmidt, de topman van ATB, wil samen met Wolong de huidige omzet van 340 miljoen euro verhogen naar ongeveer 600 miljoen in 2015. Bij ATB in Europa zijn meer dan 3.000 medewerkers werkzaam. De Nederlandse vertegenwoordiging, ATB Benelux, is gevestigd in IJsselmuiden.

De aankoop van ATB is de eerste acquisitie die Wolong buiten China heeft gedaan en is de grootste Chinese overname van een Oostenrijks bedrijf tot nu toe. Het in 1984 opgerichte Wolong heeft meer dan 6.000 mensen in dienst en het portfolio bestaat uit meer dan 3.000 verschillende producten. Het bedrijf heeft strategische samenwerkingsovereenkomsten met bedrijven zoals Emerson en Panasonic.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven