Ga naar hoofdinhoud

Astro Controls toont lef in moeilijke tijden

Begin dit jaar zette Astro Controls de eerste stappen naar een nieuwe zelfstandigheid. Via een management buy-out werd het bedrijf van een dochter van een Amerikaans concern weer een Nederlandse onderneming met drie specialiteiten, waarvan motion control en schokabsorptie er twee zijn.

De geschiedenis van Astro Controls begint in 1975 met de oprichting van Taal Techniek, door Jan Taal. In 1982 werd het bedrijf overgenomen door Fred Mylius. Hij verkocht het bedrijf in 2005 aan de moedermaatschappij van Enidine en Midland–ACS, merken die Astro Controls al tientallen jaren vertegenwoordigde.

In september 2007 werd deze IMC Group zelf overgenomen door ITT Corporation. IMC distribueerde zijn producten in Europa via eigen bedrijven, terwijl ITT alleen met onafhankelijke distributeurs werkt.

Januari 2009 zijn de Europese distributiebedrijven via een management buy-out verkocht. Ondanks de crisis besloten ‘oudgedienden’ Onno Vrijburg, Frits Verzeilberg en Geert van Schijndel het bedrijf over te nemen. Continuïteit voor afnemers en medewerkers was voor hen een belangrijke drijfveer. De mensen hebben een schat aan ervaring en kennis van producten, markten en industrieën en die zijn in deze tijd van onschatbare waarde.

Leveringsprogramma

Het leveringsprogramma van Astro Controls is breed:

  • Motion Technologie: pneumatische, servo-elektrische en hydraulische cilinders en ventielen, vacuüm- en robotcomponenten
  • Energieabsorptie: hydraulische schokdempers, kabelveren en elastomeer dempers
  • Petro- & procesindustrie: pneumatiek en hydrauliek voor de procesindustrie en cryogene techniek.

Astro Controls levert onder meer aan fabrikanten van automatische melkinrichtingen, de PET- en glasindustrie, fabrikanten van machines voor de bandenfabricage, de beton- en halfgeleiderindustrie.

Het volledige artikel vindt u in het oktober-nummer van het vakblad Aandrijftechniek. Vraag hier een proefnummer aan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven