Ga naar hoofdinhoud

Assag neemt kroonwielproductie zelf ter hand

Met de overname van de Cylkro-kroonwielproductie heeft Antriebstechnik Stefan Schoen AG (Assag) de totale regie in handen gekregen voor het complete traject van ontwikkeling, engineering, productie, montage tot en met de verkoop van kroonwiel aandrijfsystemen. De productie, tot nu toe in handen van Norma UPS, is vanaf 1 april ondergebracht in een door Assag nieuw opgerichte onderneming met de naam Crown Gear Production (CGP).

Dankzij de overname verwacht Assag sneller en doeltreffender te kunnen reageren op ontwikkelingen in de markt. Het invoeren van nieuwe productietechnieken, optimalisering van productie- en levertijden en eveneens een betere kostenbeheersing zijn belangrijke beweegredenen voor de overname.

Assag groeit door de overname naar veertig medewerkers. De kroonwielproductie blijft gevestigd op de bekende locatie aan de Granaatstraat 58 te Hengelo (Ov.). Hier is eveneens de Nederlandse verkoopvestiging van Assag gesitueerd. Op het Zwitserse hoofdkantoor van Assag in Düdingen werkt een internationaal team aan de ontwikkeling, engineering, montage en verkoop van complete aandrijfsystemen. Dit zijn naast kroonwielaandrijvingen ook klantspecifieke Evolvere-toepassingen en diverse standaard aandrijfsystemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven