Ga naar hoofdinhoud

ART4 distributeur voor Âkerströms Björbo

Het Zweedse Ákerströms Björbo, leverancier van industriële radiografische afstandsbedieningen en het Nederlandse ART4 Technical Systems, leverancier en bouwer van hydraulische en elektronische aandrijvingen bundelen hun krachten. Eind juni 2009 tekenden beide bedrijven een overeenkomst betreffende het dealerschap van alle producten van Ákerströms voor de Benelux.

Ákerströms Björbo AB is marktleider in Noord Europa op het gebied van radiografische afstandsbedieningen. De producten worden in eigen huis ontwikkeld, gebouwd en geleverd. Met de samenwerkingsovereenkomst hoopt de Scandinavische onderneming de Europese markt te verbreden. In mei dit jaar sloot het bedrijf een dergelijke overeenkomst met een Chinese firma af, zodat ook de Aziatische markt kon worden aangeboord. De strategie is om de internationale positie te verbeteren door het aangaan van partnerships. ART4 Technical Systems past in dat plaatje door de manier van werken waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

ART4 Technical Systems is opgericht in 2000 en uitgegroeid van bouwer van besturingskasten tot leverancier van turn-key projecten waarbij alle aspecten van aandrijftechniek aan de orde komen. Daartoe behoren ook engineering en inbedrijfstelling overal ter wereld. Door de samenwerking met Ákerströms Björbo kan het bedrijf niet alleen een kwalitatief goed product leveren maar ook de afzetmarkt te verbreden en te verdiepen.

ART4 Technical Systems zal de complete productlijn van Ákerströms Björbo gaan voeren en gebruiken in haar systemen, van kranen tot in mobiele units. Het bedrijf in Soest verwacht met name het nodige van de Sesam remote deur openers, waarmee men op een nieuwe markt kan gaan opereren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven