Ga naar hoofdinhoud

Angst+Pfister sponsort ElectroCruisers

Angst+Pfister, leverancier van industriële componenten en engineering services, is technologiesponsor gewor-den van The ElectroCruisers. Onder deze naam neemt een multidisciplinair studenten-team van De Haagse Hoge-school locatie Delft deel aan de Shell Eco-marathon 2012 in Rotterdam op 17, 18 en 19 mei.

The ElectroCruisers gaan deelnemen in een nieuwe klasse en verwachten met een nieuw elektronisch systeem een succesvolle race te rijden rond Ahoy Rotterdam. De race heeft een innovatief en duurzaam karakter, waarbij het gaat om een zo laag mogelijk brandstofverbruik. The Electro-Cruisers gaan meedoen in de klasse ‘Urban Concept’ met een zelfontwikkeld voertuig met een accu als brandstofcel.

Angst+Pfister ondesteunt het team in zijn ambities om een bijdrage te leveren aan innovatieve en duurzame oplossingen voor Urban Transport. Door de wereldwijde ervaring als toeleverancier van industriële componen-ten, engineering en logistieke diensten aan de maakindustrie helpt het bedrijf het team bij het halen van de ambitieuze doelstellingen.

The ElectroCruisers rijden met de auto waarmee The HydroCruisers vorig jaar de 1e prijs hebben gewonnen. De wagen wordt dit jaar echter elektrisch aangedreven. Deze ontwikkeling past binnen het beleid van de The Cruisers om in 2016 een prototype van een Sustainable Urban Vehicle (SUV) te bouwen op basis van de kennis en technologieën uit de Shell Eco-marathon projecten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven