Ga naar hoofdinhoud

Ametek neemt Dunkermotoren over

Het Amerikaanse Ametek neemt de Duitse motion control-specialist Dunkermotoren (vertegenwoordigd doorEriks Aandrijftechniek in Schoonhoven) voor een onbekend bedrag over van Triton holding. Laatstgenoemde kocht het bedrijf in 2010 van Alcatel-Lucent voor een bedrag van 145 miljoen euro. De overname, die nog door de Duitse regering moet worden goedgekeurd, zal naar verwachting worden afgerond in het tweede kwartaal van 2012. De verkoopwaarde van Dunkermotoren wordt geschat op ongeveer 155 miljoen euro. Naast het hoofdkantoor en een fabriek in Bonndorf (D) heeft het bedrijf ook productiefaciliteiten in China en Servië.

Dunkermotoren is wereldwijd actief in motion control oplossingen voor niche-toepassingen. Het is voor Ametek strategisch gezien een goede zet omdat de techniek goed aansluit op de ‘Precision Motion Control business’ van de Amerikanen. De overname zal de positie van Ametek in roterende en lineaire bewegingsapplicaties uitbreiden. Bovendien verbreedt de overname de productiemogelijkheden in zowel Europa als China en wordt de aanwezigheid van Ametek in de belangrijkste industriële eindverbruikersmarkten verbreed.

Er werken zo’n 950 mensen bij Dunkermotoren, waarvan 720 in Duitsland. Het bedrijf produceert borstel- en borstelloze motion control systemen voor verschillende toepassingen. De portefeuille omvat gelijkstroommotoren, kleine wisselstroommotoren, tandwielkasten, controllers, gateways, encoders, remmen en jaloezie-aandrijvingen.

Vorig jaar kocht Dunkermotoren het Engelse Copley Motion Systems (CMS) van het Amerikaanse Analogic. Door de recente overname zal CMS, voorheen bekend van lineaire motoren, terugkeren in Amerikaanse handen.

Dunkermotoren zal deel gaan uitmaken van Ametek Precision Motion Control, een divisie van de Elektromechanical Group. Moederbedrijf Ametek produceert elektronische instrumenten en elektromechanische apparaten en heeft een jaarlijkse omzet van 3,3 miljard dollar. De ongeveer 12.500 medewerkers zijn verspreid over meer dan honderd productielocaties en meer dan honderd verkoop-en servicecentra over de hele wereld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven