Ga naar hoofdinhoud

Amerikaanse fabrikant snakt naar automatiseringsapparatuur

De financiële crisis die de Amerikaanse en Canadese industrie trof, resulteerde van 2009 tot het tweede kwartaal van 2010 in een aanzienlijke krimp in de vraag naar van automatiseringsapparatuur. Fabrikanten beperkten de uitgaven in kapitaal-goederen, er werden minder arbeidskrachten ingezet en onproductieve productie-faciliteiten werden stilgelegd.
 
De positieve kant van het verhaal is dat de economische neergang het de Noord-Amerikaanse fabrikanten de gelegenheid gaf om bestaande productie-processen opnieuw te bekijken en te verbeteren voordat de marktvraag naar goederen weer begon te groeien. Bovendien werd het concurrentievermogen van veel industrieën in Noord-Amerika opnieuw onder de loep genomen.

Herstel in vierde kwartaal 2010
In het derde kwartaal van 2010 creëerde de autosector een sterke toename van de vraag naar nieuwe machines en uitrusting. Bijna twee jaar na de herconfiguratie van bestaande productielijnen en herschikking van apparatuur die tijdens voorgaande operaties is stilgelegd, zijn de OEM-ers uit de autosector en hun eerstelijnst toeleveranciers begonnen met de aanschaf van nieuw apparatuur.
 
De neergang creëerde een uitgestelde vraag naar machines en apparatuur die volgens de ARC Advisory Group zeker door zal gaan tot het einde van 2012. Het herstel van de autosector, de herstructurering van General Motors en Fiat’s overname van Chrysler verdubbelden de vraag naar nieuwe machines in deze sector.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven