Ga naar hoofdinhoud

Actemium start Open College

Veel bedrijven vinden dat de efficiency en de kwaliteit van de productie (nog verder) omhoog moet. Industrieel automatiseer-der Actemium, toch al sterk in ondersteuning van het onderwijs met onder meer het EduLab, ziet het als een uitdaging om hier een structurele bijdrage aan te leveren. Op 1 januari 2012 gaan daarom de deuren van het Actemium Open College open.

Het Actemium Open College werkt volgens de ‘Learning 3.0’, waarbij voor de kennisuitwisseling gebruik wordt gemaaktd van de meest uiteenlopende moderne technieken: interactieve sessies, web lessen, social media, apps, maar ook de inzet van een iPad in een real-time productieomgeving. Het aanbod bestaat uit zowel technische als niet-technische modules. Het aanbod zal wisselen en con-tinu aangepast worden aan de actuele behoefte van de Actemium klanten.

Het College wil geen gesloten instituut zijn, maar een open plek voor ontmoeting en activiteiten binnen de industriële automatisering. Deelnemers moeten elkaar via collectieve kennisdeling motiveren en versterken. Dat gaat zelfs zo ver dat do-centen en studenten gezamenlijk nieuw materiaal zullen ontwikkelen.

Learning Value Card
Kennisoverdracht en kennisuitwisseling vinden plaats op basis van persoonlijke behoefte. Deelnemers kunnen een keuze maken uit een rijk pallet aan lesmodules en activiteiten. Actemium biedt een zogenaamde Learning Value Card aan.

Bedrijven betalen een bedrag voor een kaart met 50 credits. Voor deze credits kan bijvoorbeeld één persoon vijftien dagen worden getraind of kan een groep 25 maal deelnemen aan een webinar. Actieve deelname aan een avondsessie, waar de meest uiteenlopende noviteiten en trends besproken zullen worden, kost slechts 1 credit.

Partners (zoals hogescholen en universiteiten) kunnen credits terugverdienen door bijvoorbeeld apps te ontwikkelen of lessen te verzorgen. Daarmee verdiende cre-dits kunnen besteed worden aan het vergaren van nieuwe kennis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven