Ga naar hoofdinhoud

ABB en CimPro samen in energiebeheer

ABB en CimPro hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten die het mogelijk maakt om de energiemeters van ABB te combineren met CimPro´s dataloggers en beheersoftware voor het bewaken, uitlezen en analyseren van het energieverbruik.

De industrie is verantwoordelijk voor ruim 35% van het energiegebruik. De onzekere energieprijzen en de toenemende behoefte aan energie zijn de belangrijkste redenen om de energiestromen beter in te kaart te brengen en te beheersen.

Door een nauwkeurig inzicht in het energieverbruik kunnen bedrijven grote kostenbesparingen realiseren. Bovendien kunnen de kosten van het energieverbruik per machine of afdeling direct worden toegewezen aan de kostprijs van het product, wat resulteert in een verbeterde concurrentiepositie.

Aanbod ABB

ABB biedt een compleet pakket energiemeters, variërend van éénfase meters voor zonnepanelen tot driefasen meters voor industriële toepassingen. Het producten- en dienstenpakket van CimPro sluit hier goed op aan en verrijkt voor ABB het aanbod op het gebied van energiebeheer tot een totaalpakket.

De EQ-serie energiemeters (foto) omvat een uitgebreide range producten voor sub-metering. De meters zijn autonoom inzetbaar, maar kunnen ook met de G13 Ethernet Gateway in een energiemanagementsysteem worden geïntegreerd. De EQ-meters voor DIN-rail montage zijn modulair en verkrijgbaar in diverse modellen. Afhankelijk van de uitvoering zijn de meters geschikt voor meting van actief, reactief en schijnbaar vermogen, stroom, spanning, frequentie, harmonischen, THD en cos phi.

Aanbod CimPro

CimPro’s energiebewakingssysteem is gebaseerd op industriële standaarden. De combinatie met de producten en knowhow van ABB op het gebied van energiemeters zorgt voor een aanbod met meerwaarde.

Het systeem is opgebouwd uit goed integreerbare standaard producten en is gebaseerd op industriële standaarden. Voor de markt van energiebeheer biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op energiemeters van ABB, IP-gebaseerde dataloggers en SkySpark.

Dit laatste systeem verzamelt gegevens van de verschillende sensoren en PLC’s en presenteert deze in overzichtelijke grafieken, KPI’s en benchmarks.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven