Ga naar hoofdinhoud

Aandrijvingen voor kleinere mobiele toepassingen

Sinds begin vorig jaar is Motor Snelco Europees hoofddistributeur voor Peer-less, Amerikaans fabrikant van vooral mechanische en hydraulische componenten voor mobiele werktuigen. Nu het opzetten van een Euro-pees netwerk en het trainen van Europese distributeurs op de rit staat, komt het accent meer op de binnenlandse markt te liggen.

Motor Snelco is sinds 1938 importeur van Briggs & Stratton verbrandings-motoren voor gazonmaaiers, generatoren, waterpompen en de industrie. Om minder afhankelijk te worden van de markt voor met name gazon-maaiers zocht Motor Snelco al een tijd naar aanvullende producten.

Begin 2009 werd de overeenkomst met Peerless gesloten. Deze producten worden voor een deel afgezet in markten waaraan het bedrijf in Emmeloord al levert. Veel klanten in de mobiele markt kunnen nu dus bij één loket terecht voor zowel verbrandingsmotoren als transmissiecomponenten.

Peerless

Deze Amerikaanse producent maakt een breed scala aan mechanische en hydraulische aandrijfcomponenten. In toenemende mate maken ook elek-trische aandrijvingen (12 V en 24 V gelijkspanning) deel uit van het as-sortiment. Een belangrijk deel van de componenten wordt verkocht aan fabrikanten van machines voor park- en tuinonderhoud en bosbouw.

Daarnaast vindt afzet plaats bij fabrikanten van revalidatieapparaten en bouwers van scootmobiels. Een belangrijke afzetmarkt is ook de productie van veeg- en reinigingsmachines. Een vrij nieuw toepassingsgebied betreft bouwmachines, onder meer gemotoriseerde kruiwagens.

Maatwerk is mogelijk, maar het bedrijf ontwikkelt en produceert vooral universele aandrijvingen. De componenten zijn modulair opgebouwd en door de eindgebruiker gemakkelijk aan te passen aan eisen uit zijn markt.

Toepassingen

De componenten uit het programma van Peerless zijn primair afgestemd op de Amerikaanse markt en uitgevoerd volgens Amerikaanse normen. Ze zijn afgestemd op het gebruik zoals dat bij de eindgebruiker mag worden ver-wacht.

Een gazonmaaier en menig waterpomp is niet 24 uur per dag en 365 dagen per jaar in gebruik. De levensduur van de Peerless-componenten is daarop afgestemd. Ze zijn niet ontworpen en berekend voor volcontinu gebruik in industriële toepassingen. Daar straat tegenover dat een op industrieel ge-bruik berekende reductor te zwaar, te nauwkeurig en te duur is voor niet continu gebruikte mobiele toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven