Ga naar hoofdinhoud

Aandrijftechniek start katern robotica

Het blad Aandrijftechniek besteedt geregeld aandacht aan robotica. Dit is een onderwerp dat steeds breder speelt, wat betekent dat ook de vraag naar informatie hierover toeneemt. Het aanreiken van de toenemende informatie over robotica heeft de redactie doen besluiten om ieder kwartaal een speciaal katern over robotica in brede zin uit te brengen.

Dit katern wordt in drie delen aangeboden:

  • wetenschappelijke achtergrondinformatie. Een robot is meer dan een verzameling motoren, overbrengingen, sensoren en elektronica. Ook energieverbruik, veiligheid, ethiek (met name acceptatie in de zorg en service) en aansprakelijkheid spelen een rol bij ontwerp en toepassing
  • applicaties. De toepassingen van robots variëren van industrie, luchtvaart en defensie via de medische en laboratoriumwereld tot de zorg, land- en tuinbouw
  • componenten. Machinebouwers kunnen een robot inkopen en (laten) inbouwen, maar ze kunnen ze ook zelf gaan bouwen. Dit deel beschrijft de vereiste componenten en hun plussen en minnen.

In het eerste katern vindt u een interview met Ditske Kranenburg (robotplatform Roboned) en marketing- en onderwijsconsulent Ben Prins, de visie van Eddie Mennens van Yaskawa Benelux (foto) op de kansen van Nederlandse robotscene op de wereldmarkt, en een artikel over de ontwikkelingen bij grijpers zoals die bij Lacquey plaatsvinden.

Het eerste katern vindt u in het september-nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven