Ga naar hoofdinhoud

Aandrijfbeurs Hannover goes west

In het kader van haar expansieprogramma steekt Deutsche Messe AG de Atlantische Oceaan over. Van 8 tot en met 13 september 2014 vindt in Chicago voor de eerste keer MDA North America plaats, de evenknie van de deelbeurs Motion, Drives & Automation binnen de Hannover Messe. Het evenement vindt parallel aan de International Manufacturing Technology Show (IMTS) in Chicago plaats. Daar vond in het afgelopen jaar al de première van Industrial Automation North America plaats.

Het succes van laatstgenoemde beurs heeft aangetoond dat onderdelen uit het portfolio van de Hannover Messe een goede aanvulling vormen op het aanbod gereedschapmachines op de IMTS. Met MDA North America breiden de Hannoverianen hun aanbod in Noord-Amerika uit.

Deutsche Messe AG biedt met de nieuwe beurs de aanbieders van aandrijf- en besturingstechniek een nieuw platform in een van hun grootste afzetmarkten. MDA North America verwacht producenten uit alle gebieden van de elektrische en mechanische aandrijftechniek, hydrauliek en pneumatiek.

Grote markt
Duitsland is voor aandrijf- en besturingstechniek de belangrijkste buitenlandse leverancier voor de Verenigde Staten. Meer dan een vijfde (21,1 %) van de € 9,5 miljard import van aandrijf- en besturingstechniek naar de VS in 2011 kwam uit Duitsland, gevolgd door Japan (18,2 %) en China (14,1 %).

Deze cijfers zijn meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2001. Voor 2012 wijzen de voorlopige cijfers op een verdere stijging. Met MDA North America wordt een extra platform geboden voor een verdere versterking van de import.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven