Ga naar hoofdinhoud

5000 mton kraan voor Seven Borealis

Huisman Equipment heeft in Singapore binnen vier dagen ‘s werelds grootste offshore mastkraan geïnstalleerd aan boord van de Seven Borealis. Deze kraaninstallatie is volgens Huisman de zwaarste en logistiek meest complexe operatie die het bedrijf tot nu toe heeft uitgevoerd. Na de definitieve belastingtests gaat het schip naar de werf van Huisman in Schiedam, waar een 600 mton S-lay pijpenlegsysteem zal worden geïnstalleerd.

Het transport en de installatie van de kraan zijn onder management van Huisman uitgevoerd. Het transport van de Huisman werf in Zhangzhou (China) naar Sembawang Shipyard in Singapore is uitgevoerd door BigLift’s ‘Happy Buccaneer’. Dit heavy lift vrachtschip is uitgerust met eerste generatie Huisman mastkranen (1984).

Bij Sembawang Shipyard is de kraan in slechts vier dagen aan boord van de “Seven Borealis” geïnstalleerd, een hijs van ieder ongeveer 1000 ton per dag. Achtereenvolgens werden de mastbaise, zwenksectie, giek en mast gemonteerd.

Deze 5000 mton kraan is uniek in omvang en soort. De kraan telt behalve twee 2500 mton hoofdtakels een hulphijs van 1200 mton die is uitgerust met een deiningscompensator en tot 6000 m hijsdraad van 109 mm diameter kan bergen.Het einde van de fly-jib heeft nog eens een kleine hulphijs van 110 mton. Dit alles wordt ondersteund door vier load-tuggers plus nog eens vijf block-tuggers.

Het geïnstalleerd elektrisch motorvermogen is ongeveer 15 MW, hydraulisch nog eens 1,6 MW. Het zwenklager is door Huisman op maat ontworpen en gebouwd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven