Ga naar hoofdinhoud

500.000ste Powerlink systeem geïnstalleerd

B&R en EPSG hebben het 500.000ste Powerlink-sys-teem uitgeleverd, en wel aan verpakkingsmachinefabri-kant MediSeal, onderdeel van Körber Medipak Groups. Deze onderneming is al vele jaren actief in de farmaceutische- en cosmetische industrie en stelt de hoogste eisen als het gaat om de veiligheid, effi-ciëntie en flexibiliteit van machine-oplossingen

Volgens MediSeal garandeert Powerlink een optimale synchronisatie van de motoren. Dit is een doorslaggevend voordeel voor de complexe motion taken die van dynamische verpakkingslijnen worden geëist. PowerLink garandeert real-time data-uitwisseling tussen de I/O stations met het hoogste synchronisatie niveau. Dit is volledig onafhankelijke van de topo-logie. Dit geldt vooral de synchronisatie van veel servo-assen en de I/O-prestaties.


Het op Ethernet gebaseerde Powerlink werd geïntroduceerd in 2001. Het is oorspronkelijk ontwikkeld door Bernecker & Rainer (B&R), maar de verdere ontwikkeling is later overgeheveld naar de Ethernet Powerlink Standardi-zation Group (EPSG). Op dit moment is het communicatiesysteem geïm-plementeerd door meer dan 2.500 machinefabrikanten wereldwijd. Door het gebruik van Open Source technologie is het systeem open en licentievrij.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven