Ga naar hoofdinhoud

2e Electric Drives Production Conference

Van 15 tot en met 18 oktober wordt in Neurenberg de tweede international Electric Drives Production Confe-rence (EDPC) gehouden. De bijeenkomst biedt ontwikke-laars, onderzoekers en (potentiële) gebruikers een platform voor de uitwisseling van kennis en ervaringen. De focus van de conferentie ligt op de presentatie van inno-vatieve producten uit de industrie en op productieprocessen en -strategieën. Naast de conferentie zijn er een posterpresentatie, een vakbeurs, tutorials, bezoeken aan bedrijven en instellingen, en een entertainment-programma.

Beheersing van het energieverbruik, CO2-reductie, groeiende mobiliteit of verdergaande automatisering – deze megatrends zijn niet mogelijk zonder krachtige elektrische aandrijvingen. De steeds verdergaande elektrificatie van de aandrijflijnen in de auto wordt beschouwd als cruciaal, omdat dit de hele sector confronteert met problemen die samenhangen met de ver-vanging van de gehele conventionele aandrijflijn.

Behalve (ideeën over) het ontwerp van een krachtige elektrische aandrijving is de organisatie van de productieprocessen en-systemen van groot belang. Op het programma staan voordrachten over onder meer

  • energetisch rendement
  • meet-, regel- en besturingstechniek
  • akoestiek en thermisch gedrag
  • elektromagnetische interferentie
  • calculatie, modellering en simulatie
  • plaatbewerking
  • integratie van vermogenselektronica
  • wikkelen en overige productietechnieken en –systemen
  • magneten en nieuwe materialen
  • revisie, onderhoud en recycling

Centraal in Neurenberg
Plaats van handeling is het Nürnberg Convention Center East (NCC Ost) in het beurscomplex van MesseNürnberg. De conferentie wordt georganiseerd door het E-Drive Center aan het Bayerisches Technologiezentrum für Elektrische Antriebstechniek. De organisatie van de bijbehorende ten-toonstelling is in handen van Mesago Messe Frankfurt, bekend van SPS/IPC/Drives, PCIM en SMT/Hybrid.

Neurenberg speelt in deze ontwikkeling een centrale rol. Grote autofabri-kanten (Audi, BMW, Daimler-Benz) en toeleveranciers (bijvoorbeeld Siemens, Baumüller, SKF, Schaeffler, ZF) en universiteiten bevinden zich op niet al te grote afstand. Neurenberg is in deze wereld echter vooral bekend als beurs- en congresstad met vooraanstaande evenementen als SPS-/IPC/Drives, PCIM (Power Electronics/Intelligent Motion/Power Quality) en SMT/Hybrid. Tegelijkertijd maakt het historische, romantische maar ook moderne centrum met alle voorzieningen het een aangename stad voor bezoekers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven